27 Nisan 2013 Cumartesi

18.İzmir Kitap Fuarı, Fuara Özel Manikürüm ve Fuar hasılatım ;)

      Her sene sabırsızlıkla beklediğim kitap fuarı bu sene de geldi çattı. Her sene dediğim gibi sözde bu sene de kitaplar için para biriktirecektim ama işi bıraktığım için para da biriktiremedim. Ama bu sefer şanslı imişim ki tam fuara giderken otobüste oturuyorum, bir de ne göreyim eski patronum arkada arabasıyla geliyor. Hemen aradım, içerde kalan maaşım vardı onu alabilmek için. Bir ara veririm dedi, dedim hiç uğraşmayın durakta iniyorum şimdi alayım :D sonuçta güzzell ve kitaplarla dolu bir gün geçirebildim ;)
      Neler neler aldım.. Uzun süredir almak istediğim neredeyse bütün kitapları aldım. Amin Maalouf deliliğim var biraz, eminim seneye tüm seriyi tamamlayacağım artık. Geçen sene 3 kitabını almıştım, bu sene de 3 tanesini alabildim :). Tom Robbins - Parfümün Dansı yine muhteşem bir kitap. Jose Saramago - Körlük de ayrı bi güzel. Bi süredir tutkunu olduğumuz 4 kitaplık fantastik seriyi de bu sene tamamladık. Birkaç tane de psikolog kitabı aldım ;). 2 tane de Sherlock aldık. Geçtiğimiz sene tam bir Sherlock deliliği olmuş. Her önüne gelen Sherlock Holmes diye kitap yazmış. Ben pek güvenemedim, bu yüzden orjinal seriden Conan Doyle'un kitaplarından aldım. Gördüğüm yazarlar İngiliz olsaydı belki de onlardan da alabilirdim ;).
     Gelelim fuarın bombasına. Biliyorsunuzdur Neil Gaiman Doctor Who'nun birkaç bölümüne imzasını atmış. Hepimizin bildiği ve favori bölümümüz haline gelen "The Doctor's Wife" bölümü Nail Gaiman tarafından yazılmıştır, siz anlayın ne kadar muhteşem bir yazar olduğunu ;). Şimdi de 7.sezon 13.bölüm olan "Nightmare in Silver" bölümünü yazdı. Bölümde yeniden dizayn edilmiş Cybermanleri göreceğiz. Bakalım neler olacak. Gelelim Neil Gaiman'a.. Kendileri fantastik, bilim kurgu tarzında kitaplar yazmış ve dünyayı kasıp kavurmuş birçok ödüle sahip İngiliz yazardır. Şu aralar Amerika'ya yerleşmiş bildiğim kadarıyla. Türkiye'de de çok bilinen kitapları mevcut: Sandman, Yıldız Tozu ve benim aldığım Caroline (2002) kitabı. Yıldız Tozu ve Caroline'nin filmi de çekilmiş, Caroline henüz sinemalara girmemiş bile yani çook yeni, isteyen onları da izleyebilir tabi ama kitaplar her zaman daha bir ayrıdır. Velhasıl ben kitabı görünce çok şaşırdım ve hemen aldım. Fuardan aldığım en ucuz kitaptı ama benim için en değerlisi oldu ;).
     Bir dee fuara özel yaptığım manikürlerimden bahsetmek istiyorum. Gazete süslemesi diyebiliriz buna kısaca, zira yabancılar da newspaper nail art demekte. Daha önce de denemiştim beyaz oje üstüne ama bu sefer sarı ile deneyelim bakalım dedim. Tabi ki çok güzel oldu. Yapılışı da çok kolay. Bir sonraki yazımda onu anlatacağım, şimdi kitaplarımıza ve tırnaklarımıza bir göz atalım :)




2 yorum:

  1. bloğunda izleyici kısmını ben mi bulamadım yoksa yok mu :) eklesen iyi olur ya da bloglovin de olabilir. ben de bloğuma beklerim http://hayalleriminrengi.blogspot.com/ ben gerçi daha pek bişey yazmadım ama yazıcam inşallah :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evt yeni fark ettim :) Yazarsın elbet, bazen birden ilham geliyor ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...