15 Nisan 2013 Pazartesi

Doctor Who "2.Sezon"

           Doctor Who'nun 2.sezonu 16 Nisan 2006'de yayınlanmaya başlandı. Başta herkeste olduğu gibi (eğer modern serinin ilk sezonundan başladıysanız tabi) ben de 9.Doctor'un gitmesine alışamamıştım. Hele "Fantastic" deyişini unutamazdım. Ama bir baktım ki 10.Doctor gönlümü daha ilk bölümden fethetmiş. Muhteşem İskoç aksanı ve binbir türlü mimiğiyle beni kendine hayran etmiş. Hele o gülüşü.. Bir sürü fotoğraf seçtim ama sonra dedim ki en iyisi siz kendiniz bakın, neler göreceksiniz neler. Ben bunları koyuyorum şimdilik :)



         Velhasıll.. 10.Doctor'umuz neyse ki 3 sezon daha bizimle kalıyor. 
Bu sezondaki 10.Doctor'umuz, 9.Doctor'umuz kadar üzgün ve asabi değil, kendini kaybedilmiş ya da kaybetmiş hissetmiyor. Rose sağ olsun onu hayata döndürüyor. 
Ayrıca her Doctor'un kendi kişisel özellikleri olduğunu da eklemek isterim. Rejenerasyon geçirirken bazı temel noktaları aynı kalsa da kişisel olarak da değişime uğruyorlar. Zaten rejenerasyonlar bir kayıpla birlikte geliyor genellikle, bu da durumu değiştiriyor anlayacağınız. Neyse konumuza dönelim :)
        *2.sezon 1.bölümde daha önce de 1.sezonun 2.bölümünde karşılaştığımız Face of Boe'yu görüyoruz. Doctor'la bir kere daha karşılaşacağını söylüyor. 
        *2.sezon 3.bölümde Doctor'un eski yol arkadaşı Sarah Jane Smith ile karşılaşıyoruz. Ki kendisi 3. ve 4.Doctor'a yol arkadaşlığı etmiş ve daha sonra 1983'te yayınlanan 5.Doctor'un dönemine denk gelen The Five Doctors ( ilk 5 Doctor burada oynuyor) bölümünde geri dönmüş. Sonra da 2006'da School Renuion bölümünde yer aldı. Sarah Jane Smith'in aynı zamanda spin off olan bir dizisi de mevcut. 2007 yılında yayınlanmaya başlayan spin off'un adı The Sarah Jane Adventures. Bu dizi daha çok çocuklara yönelik yapılmış. Diziye 10. ve 11.Doctor konuk olmuş. Anlayacağınız en şanslı yol arkaadaşı Sarah Jane olmuş ;) Dizi 5 sezon sürmüş . Üzücüdür ki Sarah Jane yani Elisabeth Sladen 19 Nisan 2011'de öldü. Onunla ve spin off'uyla ilgili daha ayrıntılı bir yazı yazacağım kısa zamanda. Bu bölümden bir fotoğraf paylaşmak istiyorum. Doctor'umuz Rose ile Sarah Jane'i tanıştırıyor. E Rose kıskanıyor haliyle. Hiç bahsetmedi senden filan diyor Sarah Jane'e. Doctor da ne diyeceğini bilemiyor "e e bahsettim ya sürekli" filan diyor ama yapacak bir şey yok tabi ki :D
The Sarah Jane Adventures

       *2.sezonun en güzel bölümü bence 4.bölüm olan The Girl in the Fireplace bölümü. Doctor'un sezondaki tek öpüşme sahnesini görüyoruz (bu aralar yeni bir tartışma çıkmış Doctor Who da çok fazla cinsellik var diye, neresi cinsellik bunun. Tüm sezon bir öpücükle idare ediyoruz. Gerçi 7.sezon oynuyor şimdilerde ama yine aynı durum. İngilizler de öyle diyorsa artık :D şaka bir yana düşününce fazla öpücük olmaması daha iyi tabi ki). Üzgünüm ki bu öpüşme Rose ile değil ama ne fark eder Madame De Pampodour'umuz var bu sefer ;)
      *2.sezonun 11.bölümü 2012 Londra olimpiyatlarında geçiyor. Bu bölümde 10.Doctor'umuz olimpiyat meşalesini yakıyor. Bu bölümü ayrıca belirtmemin sebebi şudur ki 2006'da yayınlanan bölümden 2012'ye geldiğimizde herkes Londra olimpiyatlarında David'in meşaleyi yakmasını bekledi ama malesef olmadı. Yine de 11.Doctor'umuz Matt Smith meşaleyi yakacak ateşi bir süreliğine taşıdı, teselli ettiler yani bizi, oyalandık işte :(
          Ve geldik son bölüme.. Doctor'un Rose ile vedalaşması.. Tam da her şey yerinde Doctor'umuz mutlu, Rose ile ömür boyu kalabilirim derken pat diye gidiyor Rose.. İstemiyor tabi gitmeyi, ama paralel evrende sıkışıyor ve Doctor onu oradan çıkaramıyor. Bir süpernovayı yakıp son zaman çatlağına gidip Rose ile buluşuyor. Ona "Rose Tyler,.." diyor ve orada yok oluyor. "I love you" diyemiyor, ama öyle olduğunu hepimiz biliyoruz. Böylece yazarımız Rose'u göndermem lazım ama öldürmemem lazım, nasıl gönderebilirim ve vazgeçirebilirim diyor ve başardığını sanıyor :D evt Rose gidiyor ama 4.sezonda iki bölümlük geliyor. Ayrıca 50.yıl özel bölümüne (Kasım 2013'de yayınlanacak) geri dönüyor. Sabırsızız, deliyiz, Whoavian'ız..




         Bu sezon bitince anlıyoruz ki Doctor gerçekten Rose'u seviyor, bu bir aşk bunu biliyoruz. Ama bu Doctor'un aşkı. Konu Doctor olunca da aşkın anlamı farklılaşıyor elbet.. Ne gelir elden. Seni seviyoruz Rose, ilk göz ağrımız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...