16 Nisan 2013 Salı

Doctor Who "5.Sezon"

     5.sezon yeni Doctor'umuz, yeni yol arkadaşları ve yeni başyazarımız ile başlar. Bundan sonraki sezonlar eskisinden biraz daha farklı. Başyazarın değişmesinin getirdiği etki bu. Ama hiç malesef demiyorum çünkü bu da bambaşka. Yine kaptırıyorsunuz daha ilk dakikalardan. David'in gitmesine yine alışamasak da, onu çok özlesek de 11 bizi bir başka sarıyor. Çünkü o bambaşka. Kayıpları yüzünden öfke yaşıyor hala ama bu sefer bunlar o kadar belirgin değil. Belirgin olan şey ise çatlaklığı, durumlar karşısındaki tepkileri. Rejenerasyon geçirdikten sonra vücudunu kontrol ediyor, hani eksik parçası vardır belki diye :D Ayaklar, eller, baş, çene ve saçlar. Saçlar uzun ya "I'm a girl and still not ginger" diye yorum yapıyor. 10.Doctor da "Am I ginger?" diye Rose'a sormuştu. Kontroller bittikten sonra bir şey hatırlamalıyım diyor ama şapşal biraz da Tardis patlıyor arkada yanıyor ve bunu unutuyor :D Sonra da Tardis sarsılınca "ha ha Crash!!" diye bi mutlu oluyor anlatamam. Az önce "I don't wanna go" diye ağlayan bendim sanki :D


      Bu Doctor çatlak demiştim ya asıl en önemlisi düşmanlarının korktuğu bir Doctor. Daha ilk bölümden Attraxileri dünyadan savurmuşken geri çağırıyor ve onları dünyadan kovuyor, hem de "Run!" diyerek :D. Defalarca izlenesi sahnemiz..
    Yeni yol arkadaşları Amy Pond, Rory Williams ve 4.sezondan hatırladığımız River Song. Ve yeni bir Tardis..
     
    5.sezonda da birçok güzel bölüm var ama bu sezon demiştim ya daha farklı diye. Bir sürü gizem, sır var. Hepsini birleştirince de fena şeyler öğreniyoruz. Sherlock gibi olacağız yakında, küçücük ayrıntıdan her bir şeyi fark edebiliyoruz artık, sağ ol Moffat! :D
    Bu sezon genel olarak Amy ve Doctor ile geçiyor. Amy küçükken Doctor'la karşılaşıyor ve onu 12+2 sene bekliyor. Doctor da gel gör ki bu 14.senede Amy'nin düğün gününden önceki gecce geliyoor ve Amy'yi alıp yolculuğa başlıyor. Sezon finalinde ise Amy sonunda Rory ile evleniyor. Burada zaman yine geriye doğru akıyor ve yaşanmamış gibi devam ediyor. Amy odasında zaman çatlağıyla büyüdüğü için ve tabi ki River'ın da yardımıyla Doctor'u hatırlıyor ve mutlu sonn: Doctor Amy'nin düğünündeeeee ;)
   *5.sezon 1. bölümde (Eleventh Hour) küçük Amelia odasının duvarında bir çatlak olduğu ve oradan sesler geldiği için tanrı'ya ona yardımcı olacak birini göndermesi için dua ediyor. Bu sırada tabi ki Doctor patlayan Tardis ile evin önünde beliriyor. Doctor değişim geçiriyor tabi aç. Amelia ona birçok şey veriyor ve Doctor en sonunda "Fish finger and custard"da karar kılıyor, yani balık kraker ve krema. Demiştim Amy Doctor'u 12+2 sene bekliyor. Bölüm sonunda az önce anlattığım gibi Doctor Attraxileri kovuyor "Basically.. Run!!"
  *5.sezon 4.bölümde (The Time of Angels) River ve Ağlayan Melekler ortaya çıkıyor. Bölüm sırlarla dolu geçiyor, Moffat yazmış bölümü diye belirtmeme hiç gerek yok sanırım ;) River da ayrı bi çatlak. Dünyanın en eski yazılarını bilin bakalım kim yazmış, tabi ki River. Peki ne yazmıışş "Hello sweety" :D
  *5.sezon 10.bölümde (Vincent and The Doctor) ünlü ressam Vincent Van Gogh ile karşılaşıyoruz. Bence sezonun en güzel bölümü de bu. Van Gogh diğer insanlar gibi değil, renklerin ötesini görüyor ve üzüntünün şarkısını duyabiliyor. Kimsenin hatta Doctor'un bile göremediği bir yaratığı görüyor. Doctor'un yardımıyla da o yaratığı öldürüyorlar ama üzülerek tabi. Van Gogh çok farklı. Ara ara krizler geçiriyor, evine kapanıyor, 5 kuruş parası yok ve insanlar tarafından hor görülüyor. Kimse, kendisi bile ileride ne olacağını bilmiyor ki :( Ama Doctor Amy'nin de isteğiyle Van Gogh'u gelecek zamandaki onun sergisine götürüyor ve oradaki uzmana Van Gogh'u 100 kelimeyle anlat diyor. Van Gogh bunları dinliyor ve ağlayarak resimlerine bakıyor, uzmana sarılıp onu öpüyor. Uzman, o gittikten sonra onu Van Gogh'a benzetiyor elbet :) Gerçekte Van Gogh 31 yaşında intihar ediyor ve Amy de düşünüyor ki Van Gogh gördüklerinden sonra intihar etmeyecektir. Fakat yanılıyor, çünkü Vincent yine de intihar ediyor :( Ama yine de Vincent'in hayatına bir şeyi değiştirebiliyor : Vincent Amy için ayçiçeklerinin resmini yapıyor..



   *5.sezon 12. (The Pandorica Opens) ve 13. bölümlerde ( The Big Bang)  tüm düşmanları Doctor'u yok etmek için birlik yapmış durumda. Ama Doctor burada yine onları kaçırmayı başarıyor, bu sefer bir süreliğine. Amy üzerinden çok büyük bir plan yapmışlar. Sonucunda Amy ve Rory aşkı, River'ın zekası sayesinde Doctor yine günü kurtarıyor. Biliyorsunuz Amy odasında zaman çatlağıyla büyümüştü, bu da yardımlarla birlikte Doctor'u hatırlamasını sağlıyor. Ve Amy ile Rory'nin düğünü oluyor. Doctor'un dans etmeyi sevdiğini anlıyoruz :D


   
    Ve Amy ile Rory düğün bittikten sonra Doctor ile yolculuklarına devam eder :)


    Rory ile Amy'nin büyük aşkından bahsetmezsek olmaz. Doctor Amy'yi Pandorica'ya yerleştirdikten sonra 2000 yıl geçiyor. Ve plastik Rory bu 2000 yılı yavaş yoldan Pandorica'yı koruyarak geçiyor. Bütün bu zaman boyunca Pandorica'nın yanından ayrılmıyor. Savaşlar, yangınlar, hiçbir şey onu durduramıyor. Ve Pandorica açıldığında Rory ile Amy'nin karşılaşması bizi mest ediyor. 

   Bu arada küçük Amelia, Karen Gillan'ın (Amy Pond) gerçek hayattaki kuzeni. Başka nasıl bu kadar kızıl ve benzer olurlardı ki ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...