16 Nisan 2013 Salı

The End of Time ve "I don't wanna go"

     Geldik 10.Doctor'umuzun gidişine.. 4.sezonun devamında özel bölümler yayınlanıyor. En beğenilen Doctor'umuz için bu bölümler olmazsa olmazdı elbette. Birçok sürprizle gelen 4.sezon bize son sürprizini yapıyor, kötü bir sürpriz.. Doctor'umuz gidiyor..
     Bu gidiş The End of Time part 1 ve part 2'de oluyor. Bu bölümlerde Doctor'un yol arkadaşı sayılabilecek kişi Donna'nın dedesi Wilfred var. Usta yine karşımıza çıkıyor, önce Doctor'un düşmanı oluyor sonra da kurtarıcısı ve sonunda yine yok oluyor.
    Doctor, Wilfred'i kurtarabilmek için canını feda ediyor ve rejenerasyon döngüsüne giriyor :( Bundan sonra bütün yol arkadaşlarını ziyaret ediyor ve onlara veda ediyor. Çünkü bu sefer kaybettiklerine rağmen değişmek istemiyor. Tabi David de diziden ayrılacağı için çok üzgün. Böyle böyle sanki gerçekmiş gibi bir veda yaşıyoruz..

Micky ile Martha'ya veda, ve sürpriz evlenmişler :))

 Jack'e veda ve daha önceden tanıdığımız alons-y Alonso'nun adını söyleyerek Jack'e yardım ediyor ;)

Sarah Jane Smith'e veda, Sarah Jane mutlu çünkü onu yeniden görebildi..

John Smith olduğu dönemde sevdiği kadının torununa (ki onun kopyası) bile veda ediyor :( 

Donna'ya ve Wilfred'e veda, Donna'nın düğününden bir sahne :( Doctor geçmişe gitmiş ve Donna'nın babasından ödünç para almış ve o parayla da Donna'ya düğün hediyesi getirmiş: bir piyango bileti ;)

 Ve tabi ki Rose'a veda.. Daha Rose ile karşılaşmadan önce. Doctor Rose'a "Tell you what, I bet you are gonna have really great year" der. Sene 2005 tabi :))
      Böylece Doctor'umuz rejenerasyonunu tamamlamaya ömürlük yol arkadaşı TARDIS'e gider. Bu sırada bir Ood karşısına çıkar ve "We will sing to you Doctor, The Universe will sing to your sleep. This song is ending, but the story never ends." der. Bütün Ood'lar yüreğimizi dağlayacak şarkıyı söylerler. Doctor Tardis'e gider ve yalnız başına rejenerasyon geçirir. Bu sefer tüm dostlarını geride bırakmıştır. 
      Bu vedalar aslında baş yazarın değişmesi ve dizinin yeni bir formata girmesiyle ilgili bence. Çünkü Russell ne kadar harikaysa, Moffat da en az o kadar harika ama yine de çok farklılar. Bu vedalar da bize bu değişikliği kabul ettirmeye çalışıyor aslında.. Ne diyelim.. Biz de gitmeni istemedik Doctor'umuz ama gittin işte.. 
"I don't wanna go"

TARDIS de 10'un gitmesine dayanamaz ve patlar..

     Ve bu macera da burada biter.. Bize de aynı bölümleri tekrar tekrar izlemek kalır..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...