7 Ekim 2013 Pazartesi

Makyaj Düzenim (Alice Makyaj Diyarında'ya Konuk Yazar Oldum :))

      Merhaba arkadaşlar.. Ben Mathilda'nın Dünyası bloğunun sahibesi Merve. Aslında her telden yazan bir bloggerim ama çoğunlukla muhteşem dizi Doctor Who ve nail art çalışmalarım hakkında yazıyorum. Bugün Alice'e konuk oldum ve onun sayesinde makyaj ve oje malzemelerimi düzenledim :)) Bakalım nasıl bir düzenim ve nelerim varmış :)
 

      Aslında dolabım bu şekilde değildi, yeni döndüğüm için eşyalar dağınıktı ama düzenlemiş oldum :) Buradan bakınca çok bir şey anlaşılmıyor dedim ve masama dizdim nelerim varmış diye.


    Gördüğünüz gibi çok fazla makyaj malzemem yok. Makyaj yapmayı seviyorum ama sadece rimel, kalem ve ruju seviyorum. Bir Arap asıllı olsam da küçük gözlerim var malesef ve far sürmeyi de çok iyi bilmediğimden farım yoktur, olursa da kardeşime veririm :) Bir sürü kalemim ve birkaç rujum dışında cilt bakım ürünlerim vazgeçilmezim. Ayrıca küpelere bayılırım :)
     Gördüğünüz gibi diğer ürünler de tırnak bakım ve tasarım ürünlerim. Ojelerim ve ebay den aldığım nail art malzemelerim makyaj malzemelerimin sayısını 3 e katlar :) Tırnak bakım ürünlerim arasında vaselin vazgeçilmezim. Bende egzema var, ömür boyu benle olacak bi problem. Tırnaklarım eskiden çok kötü durumdaydı, sağlıksız ve kırılgandı. Bir ay boyunca sabah ve akşam vaselin sürdüm. Sonuçta sağlıklı beslenmeyle birlikte güzel tırnaklarıma kavuştum :)

   
    Favori ürünlerim için 2 ayrı kategorim var. Tırnak ürünlerim ve yüz ve vucüt ürünlerim. 
    Kalyon Base Coat: Şimdiye kadar birçok base coat kullandım, Flormar başta olmak üzere. Ama en çok bunu beğendim.
     Golden Rose Quick Dry Top Coat: Bu üst kata bayılıyorum. Kuruma hızı NYC kadar iyi olmasa da koruması inanılmaz. Bu üst katı kullandıktan sonra aynı manikürü 1 hafta kullanabiliyorum, hatta o zaman bile ojeyi silmekte güçlük çekiyorum. Teyzeme bir ara nail art yapmıştım, bi daha yapma yarım kutu aseton kullandım, zorla çıkmadı oje dedi :)
     Nob Asetonsuz Oje Temizleme Mendili: Yağlı bir yapısı olduğu için biraz sıkıntı yaratıyor ama tırnaklarımdaki ojeyi çıkarırken zorlanmıyorum ve tırnaklarım hiç zarar görmüyor ve kurumuyor.
     Diğer ojelerim de yapısını en çok beğendiklerim. Hatta mor neon olanı her gördüğümde biraz daha şaşırıyorum, bu ojeyi henüz ojeyi pek sürmediğim zamanlar almıştım. 1 yıl oldu ama hiç kurumadı.

     Kozmetik ürünlere gelecek olursak..
     Avon Clearskin Blackhead Clearing: Tesadüfen keşfettim bu ürünü. Günde bir kere akşamları makyajımı temizlemek için kullanıyorum. Ve gerçekten de kalıntı bırakmadan rimelimi bile temizliyor. Tavsiye ederim.
     Loreal Pure Zone: Bunu 2.alışım. İlk aldığımda 2 aylık düzenli kullanım sonucunda yüzümdeki sivilcelerden kurtulmuştum. Şiddetle tavsiye edilir!
     Rujlar: Sırasıyla kırmızı, narçiçeği ve pembe rujlarım. Kırmızı rujlara bayılıyorum. Çok da makyaj yapmadığım için rahatlıkla kullanıyorum.
     Enchanteur Pudra ve Vücut Losyonu: Muhteşem bir koku. Amcam yurtdışından getirmişti. Bayıla bayıla kullanıyorum.

     Alice beni konuk ettiği için çok teşekkür ederim ve özellikle Whovianları bloğuma beklerim.
     Sevgilerimle....

3 yorum:

  1. Ben bu düzden işini bi türlü halledemiyorum ya cok dagınık bi insanım :/ Bana da beklerim canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısıtlı bir alanım var, bu yüzden benimki de hemen dağılıyor. Kendi evim olsa bi, neler neler olacak :)
      Hemen geliyorum :)

      Sil
  2. Alice Makyaj Diyarında :) Beğendim bu sözü :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...