19 Ekim 2013 Cumartesi

Doctor Who Ünlüleriyle Ropörtajlar

     Merhaba arkadaşlar..
     Bir süredir sizlerle paylaşabilmek için okuduğum, karşılaştığım ropörtajları topluyordum. Billie'den Matt'e, Moffat'a kadar birçok ropörtajı burada bulabileceksiniz, buldukça eklemeler de yapacağım :)
      Ayrıca henüz kesin bir bilgi olmasa da BBC bugün 20:20'de The Day of The Doctor'un fragmanını yayınlayabilirmiş. Beklemedeyiz :)

**** Steven Moffat'ın yeni röportajındaki sözleri kafa karıştırdı. Doktor'un rejenerasyonları hakkında şöyle diyor:

"Bence DVD'lerinize dönüp dikkatlice saymalısınız. Hepinizin kaçırdığı bir şey var." 
     
         Doctor'un 13 rejenerasyon hakkı olduğu söyleniyor. Yani 14 Doctor olabilir gibi görünüyor şimdilik (1.Doctor zaten ilk Doctor yani rejenerasyon ile gelmedi, bu yüzden 14.). Ama aradaki John Hurt'ün Doctor'u ve 10.Doctor'un yarım rejenerasyonu hesaplanınca Capaldi son Doctor olabilir gibi. Ama Moffat tekrar izleyin sayın diyor. Bence de 12. son olamaz. Ama ya sonsa? Bence Moffat'ın bunun için de bir planı vardır ;)
Bütün rejenerasyonlar 1963-2010
         

**** Steven Moffat, The Day of the Doctor bölümünün şovu nasıl değiştireceği konusunda bir açıklama yaptı.

SFX'e konuşan Moffat, şunları söyledi: 

"Doktor'u yepyeni bir yöne doğru hazırlıyoruz.Bu onun hayatının ikinci bölümü."

"Bir yıldönümünü birçok şekilde kutlayabilirsiniz. - Bence en verimlisi anlatının içinde ''İşte burası hikayenin gerçekten başladığı yer.Onun kendi görevini, kendi kaderini bulduğu yer.'' demek."

"Yalan söylemiyoruz. - Bu dizinin seyrini değiştirecek. Ve bu Doctor Who'da oldukça nadirdir, Doktor'un bir şeyler yaşaması.Genelde hikayede, olanlar onun etrafındakilere olur ve o da yarımcı olur. - O, haftanın hikayesindeki herkesi kurtaran kahraman figürü. O, haftanın hikayesi değil. Bunda ise o, haftanın hikayesi. Bu Doktor'un günü.Onun en önemli günü. En önemli anı.''



**** Steven Moffat, SFX dergisine verdiği röportajda klasik seri Doktorları hakkında konuştu:

"Kesin bir gerçek şuydu ki bütün klasik Doktorları bu kapıdan içeri sokamazdık. Kimi getirebileceğimiz hakkında sınırlamalar vardı. Harikalar, hepsi müthiş ancak artık zaman geçti. Bence bu aktörlerin 20 veya 30 yıl önceki kıyafetlerine dönmek istemeleri oldukça asilce olurdu.

"'Doktor için büyük bir hikaye nasıl olur?' diye düşünüyordum. Ve şu anki nesil onca zamandan beri bu kutlanırken ne der diye düşündüm. Herkes David'i tekrar görmek istiyordu. Bu bir gerçek. Ve David ile Matt birlikte çok görkemliler. Bu bir keyif."
 

**** Steven Moffat, SFX dergisinin Christopher Eccleston hakkındaki sorularına yanıt verdi:

"Chris'le daha en başından beri bir bağlantım vardı ve oldukça cana yakın, kibarca bir şekilde gelmek istemediğini söyledi. Bu konuda bir yaygara kopmadı. Onunla birkaç kez buluştum ve o çok keyifliydi. Doğrusu, dizi için oldukça heyecanlıydı ancak bunu yapmak istemedi."

     Sanırım Christopher bir problem yaşayarak diziden ayrıldı. Bu  yüzden de geri gelmek istemiyor. Çünkü daha dizi yeni başlarken o ropörtajlarında bundan çok hoşlandığını vs dile getiriyordu. Keşke 50.yılda onu da görebilseydik :/ Neyse Chris Thor 2'de Thor'un düşmanı Malakith'i canlandırıyor ve 1 Kasım'da onu görebileceğiz. Fragman için tık tık.


**** Steven Moffat, 12. Doktor'un ilk sahnesi hakkında konuşuyor: ''Bu tamamen delice! O, hâlâ Matt Smith olduğunu sanıyor ama Peter Capaldi gibi görünüyor. O, kim olduğuna alışmakta. Bu bir geçiş süreci.''



**** Billie Piper'dan hayranlara mesaj: ''Artık kısa bir süre kaldı!Beklediniz, beklediniz ve inanılmaz derecede sabırlıydınız. Umarım bunu beğenirsiniz.''

      Evet malesef Rose ile ilgili bir fotoğraf bile göremedik henüz. Kimisi sadece birkaç saniyeliğine görünecek olduğunu söylüyor. Aslında bu daha iyi gibi görülebilir, çünkü 10 ile Rose'un büyüsü bozulabiliyor, o zamanları deşmemek en iyisi gibi görünüyor. Kimisi de çekimler daha çok stüdyoda yapıldığı için Rose'u hiç göremediğimizi söylüyor. Gördüğümüz ilk fotoğraflar hep dışarıdaki setlerdendi hatırlarsanız. Gördüğümüz gibi Moffat gerçekten her şeyi sır gibi saklayabiliyor. Duyduğuma göre bir ara bir etkinlikte orada bulunan hayranlarına bir güzel fırça çekmiş spoilerlar konusunda. Doğruluğunu bilemiyorum ama yapar yani.

Bakın kim 50.yıl için geri dönüyor! :)
**** Doctor Who'da Madame Vastra karakterini canlandıran Neve McIntosh yeni filmi Flicks and The City setinde ufak bir röportaj verdi. Artık Matt ile çalışamayacağı için üzgün olduğunu belirtirken yeni Doktor Peter Capaldi ile çalışmak içinde sabırsızlandığını dile getirdi. "Biz Doktor'a daha fazla yardım ediyor olacağız ama daha fazlasını söyleyemem" diyerek Vastra,Strax ve Jenny'nin yeni sezonda görüleceğini birinci ağızdan açıkladı.

Neve McIntohs ayrıca röportajında uzun süredir hayranların istediği spin-off dizisine kendisinin de sıcak baktığını ve kendi karakterlerinin daha fazla keşfedilmesine yardımcı olacağını düşündüğünü söyledi. Ellerindeki dönemi(Victoria Dönemi İngilteresi) daha fazla kullanabileceklerini ve Doctor Who'da kaçınılmak zorunda kalınan temaları bu dizide rahatça kullanmalarının da bu konuda yardımcı olacağını düşündüğünü belirtti.

     Biliyorsunuzdur Doctor Who'nun birçok spin off dizisi var. Torchwood, Sarah Jane Adventures gibi. Umuyoruz ki Jenny Vastra ve Strax üçlüsüne de bir dizi yaparlar. Tabi bizi her bir dizi için ayrı ayrı uzun süre bekletiyorlar ama Doctor ile ilgili ne kadar çok dizi olursa o kadar iyi bence. Duy sesimizi Moffat!


2 yorum:

  1. Bunları okuyunca daha çok merak etmeye başladım amaa of izlesek artık çok uzun bi ara oldu:( çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık canım =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün Tr saati ile 22:20'de klasik Doctor'lara ait bir video yayınlanacakmış, yani yine fragman yok. Ve ben de ne kadar uğraştıysam da BBC1'i açamadım.
      Başıma bir şey gelecek o vakte kadar diye korkuyorum artık :/

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...