19 Ekim 2013 Cumartesi

'Doctor Who: 50.Yıl Fragmanı (-ish) - The Day of the Doctor '

     Başlığa bir -ish ekledim. (İngilizce'de "neredeyse, gibi" anlamlarını veriyor.) Çünkü aslında bu 50.yıl bölümü ile ilgili bir fragman değil. Eski Doctor'ları anmak ve 50.yılı anlatmak için hazırlanmış 1 dakikalık bir video. 1 dakika ile 50 yılı anlatan insan burada ayakta alkışlıyorum.
     Ve artık gerçekten Moffat'a çok fena saydırıyorum. Bölümün hazırlığı aylar öncesinden yapıldı. Hatta yıl öncesinden 50.yıla özel bölüm olacağı kesinleşmişti. Bölüm aylar önce çekildi. Bölümün adı 1 ay önce ilan edildi. Bölümün her şeyi kesinleşti, kaç dakika olacağı hangi gün hangi saatte olacağı, hangi ülkelerde nasıl yayınlanacağı (şimdilik 75 ülkede aynı anda yayınlanması planlandı, Türkiye bunların arasında yok. Ama Cnbc-e'nin buna katılmasını bekliyoruz.) Bölümün yayınlanmasına 33 gün kadar kaldı ve biz hala 30 saniyeciklik bir fragman bekliyoruz. El insan be Moffat ya el insaf. Biraz acı bize.
     Sizi de gaza getirerek Moffat'a saydırmanıza sebep olduğumu sinsi bir sırıtmayla karşıladığımı bilmenizi istiyorum :D Bu da bizden sana gelsin Moffatcannnn!!


      Şimdi videoya gelelim. Henüz taze geldi. bizim saatimizle 22:20'de yayınlandı. BBC gösteriş yapıp (!) hemen youtube'a yüklemiş. Altyazısı yok ama ben videonun altına anladığımı yazıyorum.


I have been running all my lifes. (Bütün hayatlarım boyunca kaçtım.)
Dalek: Exterminate (Yok et)
Through time and space. (Zaman ve uzayın başından sonuna kadar) 
Every second of every minute of every day for 900 years. (900 yıldır, her günün her dakikanın her saniyesi boyunca)
I fought for peace in a universe should war (Savaş dolu bir evrende barış için mücadele ettim.)
Now the time has come to face the choices i have made for the name of the Doctor. (Şimdi Doctor adı için yaptığım seçimlerle yüzleşme zamanı)
Our future depends on one single moment of one impossible day. (Geleceğimiz imkansız bir günün, tek bir anına bağlı.)
The day i have been running from all my life. (Bütün hayatım boyunca kaçtığım günün.)
The Day of The Doctor. (Doctor'un günü.)

      Ya ben yukarıda yazdıklarımı silmeyeceğim ama videoyu tekrar tekrar izleyince bir rahatlık geldi. Matt'in sesini duymak, sanırım Rose'un sesini de duydum emin değilim, iyi geldi. Ama yine de Moffat'a çook kızıyorum, o yüzden yukarıda yazdıklarımdan pişman değilim ;)

8 yorum:

  1. Bir fragman verdikleri için mutluyum.Bölüm çıkacak neredeyse fragman daha yeni verildi.Moffat bilerek yapıyor hep bunları Rose zaten fragmanda bir saniye falan görüldü.Ona rağmen sevdim.Tüm Doctor'ları bir arada görmek çok güzeldi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bir fragman değildi bence. Sadece 50 yılı anlatan, içine bazı eski bölümlerin sembollerinin yer verildiği bir videoydu.
      Bu yüzden saydırmaya devammmm :D
      Ama Matt'in yeni bir videodan Matt'in sesini duymak çok güzeldi

      Sil
  2. Ya benm bildiğim Omega 13 jenaresyon kuralı koymuş 14 olursa cezalandırılıyorsun.Docktor Diğer in soyundan geliyor hemde diğer doctora zaman lordlarının genini vermiş hemde Riverin jenaresyn hakkı onda hatta melekler bölümünde bu haklardan birini riverin kolunu iyileştirmek için kullandı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Say say bitmez sanırım, ama ne kadar iyi saysak da diziyi Moffat yazdığı sürece fark etmez. Adam Doctor'u baştan yazdı resmen. Adını bile koydu nerdeyse, ilk yazarımız duysa ne derdi kim bilir?

      Sil
  3. Moffat ve insaf? Oldu o zaman, biz kalkalım.

    YanıtlaSil
  4. Ayy bu fragmanımsı şey harika olmuş yaa mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmanımsı olduğu için mutlu olmasam da, David'in sahnesinde bir vov! diye çığlık attım, bana ne oldu diye bakanlara rağmen :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...