10 Ağustos 2013 Cumartesi

Yepisyeni Doctor'umuz - 12.Doctor Peter Capaldi!!

     Evettt, Matt Smith'in ayrılacağının duyurulduğu günden beri yeni Doctor'un açıklanmasını bekledik durduk. Geçtiğimiz Pazar akşamı BBC One sonunda canlı yayında yeni Doctor'u açıkladı. 12.Doctor'umuz Peter Capaldi oldu. Çoğu kişi Capaldi'yi kabullenmekte güçlük çekiyor. bunun birçok sebebi var tabi. Matt'in gidişinin kabullenilmemesi, Doctor'un genç birinin olması gerektiği düşüncesi (Halbuki Johhny Deep de nerdeyse aynı yaşta, tabi tip farkı var, neyse neyse) vs vs. Ama her Doctor'da olduğu gibi bu sefer de önyargılı davranıldığını düşünüyorum ve ben Capaldi'nin oyunculuğunu (hatta Doctor'luğunu diyelim) görmeden yargıda bulunmamaya karar verdim. Sonuçta Doctor'u seviyoruz, hangi kişiliğiyle olursa olsun. Çünkü her yüzde bambaşka bir Doctor karşımıza çıkıyor. Bakalım bu Doctor nasıl olacak. Yine çılgın olacak, ama Matt kadar olabilecek mi? Ya da David kadar duygusal olabilecek mi? Aşık olacak mı? İşte en çok bunu merak ediyorum. Bu yaştaki bir Doctor'u görünce aşık olma meselesi bizi düşündürüyor ama Doctor'un aşklarını nasıl yaşadığını da biliyoruz tabi ;)

Promo fotoğrafı.


    Biraz bakalım bu Peter da neyin nesiymiş ;)
    *14 Nisan 1958 doğumlu İskoçtur kendileri. Biliyorsunuz Doctor'un her zaman İngiliz olması gerekiyor, en azından Whovianlar olarak bunu talep ediyoruz :)
    *1980'lerde sanat okuluna gidiyormuş. Okula giderken Local Hero filminde oynamış 1983'te.
    *Ünlü komedyen Craig Ferguson ve yapımcı Temple Clark ile birlikte olduğu Dreamboys adında bir punk rock grubunun lideriymiş.
    *Uluslararası Kanser Araştırmaları Derneği'nin sahiplerinden biriymiş.
    *İngiliz The Thick of It dizisinde hükümetin küfürbaz iletişim sorumlusu Malcolm Tucker'ı oynamaktadır. En çok bilinen rolü budur. Bir video ile dizide kaç kere "f*ck" kelimesini kullandığını hesaplamaya çalışmışlar, hiç de az değilmiş hani. Video için tık tık. Bu arada bu videoyu görenler şu yorumu yapmıştı: Umarız Doctor'un yeni kelimesi 'f*ck' olmaz ;)

    *World War Z filminde 'W.H.O Doctor' isimli bir karakteri oynamış. Kendileri Doctor seçilmeden önce olan bir olaydır bu, tesadüfler bitmez.

    *Oscar ödülü bulunmakta. Bu da Doctor Who için bir ilk çünkü Oscar ödüllü ilk Doctor'umuz kendisi. Yine de ödül aslında oyunculuğu için değil, en iyi kısa animasyon filmi için gelmiş.
    *En önemli ayrıntı, hatırlar mısınız bilmem ama 4.sezon 2.bölüm the Fires of Pompei'de 10.Doctor Donna'yı Pompei'ye götürür. Burada bir aile vardır. Ailenin babası da Capaldi'nin ta kendisidir. Romalı babamızın adı Caecilius'dur. Bu 2.defa birinin dizide önceden yer alıp sonradan Doctor rolünde oynamasıdır. İlki Colin Baker'dır. Colin Baker 6.Doctor'umuzdur.
   

    Önemli hatırlatma: Karen Gillan da aynı bölümde oynamıştı ve sonradan Amy Pond olarak karşımıza çıkmıştı. Bakınız: 
 
    *Canlı yayında Doctor olduğunu nasıl öğrendiğini anlatmıştı: 'Menajerim beni aradı ve 'Hello Doctor' ( 'Merhaba Doctor') dedi. O zamandan beri gülüyorum'
      Diğer aktörler de neler demiş bakalım:
Christopher Eccleston: Çok heyecanlıydım. Özellikle yazar Russell T.Davies yüzünden.
David Tennant: Herkese olduğu kadar bana da sürpriz olmuştu. Sadece güldüm. Çok imkansız görünüyordu.
Matt Smith: Rolü aldığımda ne mi yaptım? 3 gün boyunca odanın etrafında döndüm durdum. Gülüyor ve yürüyordum 'Ben Doctor'um!'
Peter Capaldi: Ajansım beni aradı ve 'Hello Doctor!' dedi. Gülmeye başladım ve o zamandan beri gülmem durmadı.'
    *Doctor Who'nun bu kadar uzun süre yayında olmasıyla ilgili şunu dedi ve bence çok da güzel dedi. 'Doctor Who'nun hala bizimle olmasının sebebi, hangi yaşta, hangi yılda olursa olsun Doctor'u izleyenlerin onun hikayelerini kalplerinde hissetmeleri--Çünkü Doctor hepimize ait. Doctor'u biz yarattık!'

     Bakalım Capaldi bize Doctor'un hangi yönünü gösterecek. 8.sezon çekimleri ile ilgili kesin bil bilgi yok. Seneye Eylül'e kadar beklemeyiz umarız bu sefer. Her ne kadar 50.yıl bizi oyalayacak olsa da :)

13 yorum:

  1. Her yeni Doktor başta biraz hayal kırıklığı yaratıyor.Matt'e nasıl alışacağım derken baya bağlanmıştım kendisine.Yeni sezon bizi fazla bekletmeden başlasa da yeni Doktor iyi mi kõtü mü görsek :))) Gerçi bence de yaşlı kaçmış yeni Doktor :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8.sezonun yaz aylarından sonra başlayacağını duydum, kesin bilgi yok şimdilik. Öğrenince yazacağım zaten :)

      Sil
  2. Ama Matt ya... Gerçi haklısın her yeni doktorda ''bu ne ya'' demişliğim var. David'den sonra Matt'e alışmam çok zor olmuştu. Ne diyeyim, umarım Capaldi'ye de alışabiliriz :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk David'i izledim cnbc-e'de. Sonra Christopher'dan başladım ve David'i izlemiş olmama rağmen, David'e alışamadım. Sonra Matt geldi yine aynı şey oldu. Bu yüzden önyargılı değilim artık :)
      Beklemedeyim şimdilik, olmazsa saydırırım kesin ;)

      Sil
  3. Sebastian Roche olacak diye sevnmiştim ben =/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmasın ki?
      Belki sonraki Doctor'a kısmet olur. Aramızda kalsın, Peter üzülmesin ama kısa süreli olacağı düşüncesindeyim, bilemiyorum yanii ;)

      Sil
  4. Matt'e hala tam ısınamamıştım zaten. Ben sevindim artık değişmesine. İskoç erkeklerini beğenirim, karizmatik buldum kendisini. Role yakışır diye tahmin ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bir Whovian olunca değişimi kabullenmek daha kolay oluyor, hatta sende olduğu gibi değişimi beklemeye başlıyoruz artık :)
      Nasıl bir karakterle karşımıza çıkacağını çok merak ediyorum, konuşması, mimikleri, yeni kelimesi vs vs.

      Sil
  5. doctor who hayranı olarak blogunla karşılaştığıma çok sevindim:) yeni doktoru şimdi senden öğrendim.bende her doktora of yaa bu ne ben bu doktoru hiç sevmedim diye tepki veren biri olarak yine aynı şeyi yapıyorum ama eminim ki bu doktorada alışıp sevicez:) ama yinede david benim için bir başka onu özlüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki David hepimiz için bambaika, hepimiz onu özlüyoruz :(
      50.yıl özel bölümünü beklemekten başka çaremiz yok. Yaklaşık 110 gün var :/
      Bu aralar burası sakin ama yakında güzel yazılarla döneceğim :)

      Sil
  6. Ah ahh beklioz mecbur:) yeni yazılarını merakla bekliyorum sevgilerr:)

    YanıtlaSil
  7. Ben en çok birinci doktoru beğenmiş, ikinciyi çok itici bulduğu için izlememiş, üçüncüyü çok sevimli sempatip bulup kaçırmamış bir teyzeyim. :)
    4. yü göreceğiz bakalım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence ikinci yani aslında 10.Doctor'u izlememekle Doctor Who'nun en eğlenceli, en mimik dolu bölümlerini kaçırmışsınız. Hiç düşünmeden izleyin derim :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...