16 Ağustos 2013 Cuma

'Nail Shop Paris' Uzun Bir Aradan Sonra Yeni Kore Dizi Maceram

     Uzun süredir yazamıyordum. Ama bu arada çok sıkıldığımdan olsa gerek bir Kore dizisi izledim. Şimdiye kadar bayağı bayağı dizi izlemiş biri olan ben yaklaşık 1 yıldır Kore dizisi izlemiyordum. Bıkma aşamasına gelmiştim sanırım. Geçenlerde hep gördüğüm ama bir türlü izleyemediğim bir dizinin yazısını okudum bir blogta. Ben de başlamalıyım dedim. E zaten dizi ojeler ve tasarımlar ile ilgiliydi. İzlemem kaçınılmazdı haliyle :) Bu dizi sayesinde yurtdışında tırnaklara (en azından Kore'de) ne kadar önem verildiğini gördüm. Zaten bunlar hep Japonya'da başlamıyor mu ki :) El masajları mı dersiniz, tırnak bakımı mı dersiniz, birbirinden güzel tasarımlar mı dersiniz, her şey vardı dizide. E tabi esas oğlanlarımız ve kızımız da vardı :) Şimdi gelelim özete (Uyarayım spoiler çok az seviyededir. Dizi/film sonu anlatmayı hiç sevmem. Karşıdakinin o şaşkınlık anı çok hoşuma gider :))


      Esas Kız: Hong Yeo Joo ( Park Gyule - KARA grubunun üyesi)
      Kızımız Hong Yeo Joo aslında bir yazardır. Gumiholarla (9 kuyruklu tilki) ilgili hikayelerini yazdığı bir bloğu vardır. Bu hikayelerini birleştirip kitap için bir yayınevi ile anlaşmıştır. Fakat son anda blogda yapılan olumsuz yorumlar nedeniyle kitabın yayını iptal edilir. Yeo Joo da birilerini gözlemleyerek hikaye yazmaya karar verir. Bu sırada metro istasyonunda Alex'in bir kadına yardım ettiğini görür ve onun peşinden gider. Onun bir tırnak salonunda çalıştığını görür ve eleman aranıyor ilanını fark eder. Fakat burada sadece erkekler çalışabiliyordur. O da salonda çalışmaya karar vererek saçlarını kestirir ve erkek kılığına girer. Kore dizilerinin en klasik hikayesidir tabi bu. Sonrasında ise salonda çalışan Alex ve Kei ile yakınlaşır ve ikisi arasından bir seçim yapar. Kimi seçti ki acaba, kimi kimi? ;) Bu arada salondaki herkesin takma adı var, fark etmişsinizdir. Kızımızınki de Bunny oldu. Fotoğraflara bakalım mı biraz :)


Erkek hali daha güzel olmuş kızcağızın

Alex ve Kei. Hangisini seçerse seçsin benim kalbim alttaki yakışıklı Kai'de kaldı ;) Tipsiz diyenler olursa ilerideki fotoğraflara bakmaya davet ediyor aynı zamanda filmi izlemelerini öneriyorum ;)
         Esas Oğlan 1: Kei (Song Jae Rim)
         Ahh Kei ahh diyerek başlıyorum. Çünkü benim favorim Kei, kesinlikle! Kei de Nail Shop Paris'te çalışmaktadır ve oje tasarımları konusunda bayağı iddialıdır. Hatta girdiği yarışmada 1.olur. Bunny'nin onların yanında üstünü değiştirmemesi, Alex'i sürekli izlemesi Kei'nin dikkatini çeker ve kızı pardon yani erkeği izlemeye alır. Bunny de artık çaktırmamaya çalışır. Bir gün içer içer sarhoş olur ve Kei'yi çağırır onu eve götürsün diye. Yüksek bir yere çıkar ve Kei'ye 'bana vur' der. Kei de ona vurmaz ama tam bu sırada Bunny oradan Kei'nin üstüne düşer, tabi klasik olarak dudaklar birbirine değer veeee Kei Bunny'e ilgi duymaya başlar ;) E tabi sonrasını da izleyin bakalım neler olacak. Biraz Kei'yi görelim di mi? :)

Yerler ki ne yerler ;)

Benden sana tavsiye Jae Rimciğim saçın hep yukarıdaki gibi kal ya da aşağıdaki gibi ;)


Olacakların kısa bir ipucusu, ama hemen sonunu öğrendiniz sanmayın çünkü bir aşk üçgeni yolda ;)

              Esas Oğlan 2: Alex ( Jun Ji Hoo)
              Bunny Alex'i takip edip nail shopu görmüştü. İşte Bunny burada hep Alex'i izler. Alex aslında bir doktordur, fakat bir kaza sırasında müdahale etmemesi gereken bir duruma müdahale etmiştir ve kötü şeyler olmuştur. Bu yüzden doktorluk yapmayı bırakmış ve nail shopun patronu sayesinde salonda çalışmaya başlamıştır. Bu salonun bir özelliğinden bahsetmek gerek. Salonda sadece tırnak bakımı veya tasarım yapılmamaktadır. Aynı zamanda gelen müşterilerin sorunları hep beraber çözülmeye çalışılmaktadır. Alex de bence bu işi en iyi yapan vatandaş. Çünkü birinin tırnağına bakıp çizgilerinden pembeliğinden vs hastalığını tahmin edebilmektedir. Yani depresyon vs gibi şeyler. Her bölüm birilerine yardım edilir. Velhasıl.. bu koşuşturmaca içinde Alex de bir şekilde Bunny'e ilgi duymaya başlar. İşte tam da burada bir aşk üçgeni ortaya çıkar. Biraz da Alex tipsizine, şaka şaka, bakalım :)


Hıh! Her zaman Kei, daima Kei!!

       Sevimlimiz: Jin (Cheun Dong - MBLAQ grubundan)
       Jin, salonun güler yüzlü, sevimli mi sevimli ve komik çalışanı. Her sahnesinde biraz daha fazla gülme garantisi verebilirim :) Jin hakkında çok uzun konuşmaya gerek yok, diziyi daha neşeli hale getiren bir karakter yapmışlar, iyiki de yapmışlar. Biraz bakalım da neye gülmüşüm o kadar :)

ü




    Bir de tasarımlara bakalım, neler yapılmış :)) (Daha bir sürü var ama google dan ulaşabildiklerim ve prtsc yapabildiklerim bu kadar)

Bayıldım resmen, ojelerin opaklığı muhteşem!
Kraliçe'nin kalbi. Mavi rengi krallığı temsil ediyormuş


Her ne kadar çirkin görünse de kısa tırnakta yapıldığında çok güzel olabilecek bir tasarım.

     Ben izleyin derim, sonra da yorumlaşalım.
     İyi seyirlerrr :))

9 yorum:

  1. Bunu da listeme eklemeliyim hemen. Ben de Kore dizilerine bayılıyorum bu arada ^_^ En güzellerini izledim, şu sıralar dizi bulmakta çok zorlanıyorum. Bunu izleyebilirim. Teşekkür ederim ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bunu hemen izlemelisin. Çerez gibi zaten. Listeni paylaş da ben de bakınayım :). Hepsi birbirinin aynı oluyor resmen, ben de izlemekten kaçınıyorum artık öylelerini :/

      Sil
    2. Dramalist yapma şansımız da varmış, hemen liste yaptım. Bu diziyi de ekledim :)

      http://mydramalist.com/dramalist/AliceAlice

      Sil
    3. Vav! Bunu bilmiyordum. Ben de hemen yapmalıyım, neler izledim neler izlemedim acaba :)

      Sil
  2. ben bu dizinin şu an son 11 dakikasındayım :)) sizin yazdığınızı da görünce ara verdim merakla bakıyorum nasıl bitecek ama benim favorim Alex :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alex sonradan, birden ortaya çıktı, aşk üçgeninde yani. Ben ondan ısınamadım herhalde :)

      Sil
  3. Bu dizinin adını çok duydum ama içeriğinin de böyle nail artla ilgili olacağını tahmin edememiştim açıkçası :D Şuan 2 kore dizisi izliyorum, onlar bitsin hemen başlayacağım bu diziye :) Bu arada spoiler yapmadan yazdığın için çok teşekkür ederim, en nefret ettiğim şey izlediğim diziyle ilgili spoiler yapılması :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk gördüğümde nail yazıyor ama hep erkekler var tanıtım fotoğrafında dedim ve izlemedim. Blogger arkadaşlar sağ olsun diyelim :)
      Ben de spoiler sevmem. En sevdiğim şey karşımdakinin merak içinde çatlayıp durmasıdır. Deli gibi sorsalar da söylemem, çok zevkli oluyor :D

      Sil
  4. Hint sinemasından sonra kore ye el atarsamm sinema delisi olup çıkıcam ama sanırım koreli diziler de tam bana göre :)

    okurken çok keyif aldım canım, bana da beklerim :)

    http://yenilerkendinihayat.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...