18 Ocak 2013 Cuma

Doctor Who tutkum ve Ben

Kısaca özet geçmem gerekirse, 1963 yılında İngiltere'de Doctor Who ismiyle 20 dakikalık bir bilim kurgu dizisi yayınlanır. Bu dizide adı Doctor olan 200 yaşındaki adam kahramanımızdır. Doctor, mavi eski İngiliz polis kulübesine benzeyen zaman gemisi TARDİS ile zaman ve mekanda seyahat edebilmektedir. Her bölümünde farklı yaratıklar olan dizimiz kısa sürede ilgi odağı olur. Doctor'un çok önemli bir özelliği vardır. Yaralandığında ve ölmek üzere olduğunda onun dediği gibi "Vücudundaki bütün hücreler kendini yenileyerek ölümü kandırır" ve rejenerasyon geçirerek anlaşıldığı üzere değişir. Böyle böyle 1985'e kadar kesintisiz devam eden dizi 2005'te tekrar yayın hayatına başlar. 1985'e kadar olan bölümlerde 7 Doctor yer almıştır. 1996'da yapılan filmde 8.Doctor vardır ve 2005'te dizi tekrar başlayınca 9.Doctor'dan devam edilerek dizi tekrar yayınlanır. Şu anda 11.Doctor ile dizi devam etmektedir.


Bu kısa özetten sonra benim Doctor ile karşılaşmam bundan 3 sene kadar önce tesadüfen Cnbc-e'de 10.Doctor'un 3x01 bölümüyle oldu. Şu anda Doctor'un bütün bölümlerini hatmetmiş biri olarak o bölümü en sevmediğim bölümler arasına koysam da orada başladı her şey..
Favorim tabi ki her zaman 10. Doctor'du ama 9 giderken ben 10'u kabullenmekte bile zorlanmıştım. Tabi aynısı biricik 10.Doctor giderken 11 için de oldu. Ama şimdi onun için de gidecekmiş diyorlar :(
İşte ben o bölümün ertesi günü başladım Doctor'u izlemeye. Koskoca 4 sezon 2 haftadan az sürede bitiverdi. Sonrası ise tam bi işkence, yeni sezonlar 1 senede ancak geliyor, sabretmeyi öğrendim artık :S

Başlamak isteyenlere faydalı birkaç link: Doctor Who İzle, 
                                                             Doctor Who Türkiye Grubu
                                                             Doctor Who'nun en büyük facebook grubu

4 yorum:

  1. Ne güzel bir ben değilmişim Doktor WHO manyağı :)) Yalnız olmadığıma çok sevindim.Ben de yeğenlerim sayesinde keşfetmiştim Doktoru.Tüm sezonlar bitti beklemedeyim sabırla :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doctor hayranlarını buldukça çook çook çook mutlu oluyorum :)
      Ayrıca yazma hevesim daha çok oluyor. Diğer yazıları da okumanı isterim.
      Ayrıca yeni yazım yolda, bayağı ayrıntılı ve güzel oluyor :)

      Sil
    2. Bugün kısaca göz gezdirdim bloğunda ama yarın tüm Doktor yazılarını okuyacağım büyük bir zevkle :) Geçen gün benimde aklıma izlediğim dizileri blogda yazmak gelmişti ama böyle ayrıntılı düşünmemiştim :)Çok hoşuma gitti açıkçası.

      Sil
  2. kucukken zaman lordunu cine5 de gormustum. sonra bir iki sene oncesine kadar cnbce de gorene kadar aklima gelmemisti. hakikaten sacma sapan olmasina ragmen bazi kisimlari cok guzel bir dizidir. bizdeki yilis yilis dizilerden kat be kat iyi. sirf oyuncularin fizigine dikkat edilmemis. daha cok karakter uyarlamalari on planda, yalan soyleyip de yalani ortaya cikinca nasil da yalan soyledim diyengulumsuyor. tipki cocuk gibi:-) ama bu yalanlari cogu kez yol arkadaslarini korumak icin, misal igne batiracak. acimiyacak diyip kandiriyor ki rahat olsunlar. acicak dese biliyor ki kasacaklar. ve harbi catlagin teki:-) hangi manyak bir bombanin pimini cekip ustune oturur ki:-) -savasci doktor-
    50 yil bolumunde once 3 lu komboyu gorup bu en korkunc kabusumdan beter diyen zaman lordlarinin basinin 13 doktoru da gordugunde yasadigi soku, keske oncesi geri gelse diyisi cok iyi aciklamakta. adamin tepkisini gorunce gulmekten yerlere yattim ben:-) ve harbi catlakmis:-)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...