30 Eylül 2013 Pazartesi

Moffat'ın Cevaplamadığı (Cevaplayamadığı mı desek) Sorular

      Taslağımda uzun süredir bekleyen bu yazıyı artık paylaşmalıyım dedim. Zira Moffat, bizi spoiler yayınlamayın diye o kadar tehdit edip korkuttuktan sonra abuk sabuk 2 tane 3 saniyelik görüntü yayınlayıp resmen bizle alay etti. Ben de ona içimden saydırırken hangi soruları cevapsız bıraktığını ele almak istedim. 
      Geçenlerde Moffat'ı yazmıştım. Önceden tanıtmalıyım biraz ki sonradan diğer ayrıntılara girebileyim. Dedim ya Moffat deli mi deli, hayal gücü tavan yapmış bir adam diye. Neredeyse her sırrını açıklayabildi. Lakin bazıları da hala muamma. Bölümleri her izlediğimde başka başka şeyler dikkatimi çekiyor. Bilgisayarımın masaüstü notlarla doldu. Bu aşk bana neler yaptıracak daha acaba ;)

    Bakalım cevaplanmamış bazı sorular nelermiş.. (Başka bir kaynaktan alıntıdır.)
Blowing Tardis
  1. Tardis'in patlamasından kim sorumlu? Evet Tardis patladı, ama kim patlattı? 
  2. Kim Tardis'i aşırı yükledi ve Tardis nasıl patladı? (Tardis'in nasıl patladığını hiç görmedik, sadece patlamış bir Tardis gördük.)                                      
  3. Zamandaki çatlakları kim yarattı? (Normalde önceki bölümlerde de çatlaklardan bahsedilirdi, Torchwood'da bile bahsedilmişti. Ve bunları birinin yarattığından hiç bahsedilmemişti. Bence çatlaklar zaten vardı ve birileri de Doctor'a zarar vermek için çatlakları genişletti. Bunlar muhtemelen çoğunlukla Silence'tı.)
    Time Cracks
  4. Silence (Sessizlik)'in gemisi neden içeriden Tardis gibi görünüyordu?
    Silence's Ship
  5. Eğer astronot kostümü, içinde kim olursa olsun öldürmek için dizayn edilmişse, Doctor'u öldüren kişi neden River Song olmalıydı? (Bence bunun sebebi, astronotun River olacağının önceden bilinmesiydi. Doctor, The Angels Take Manhattan bölümünde Amy'e "Eğer ne oluğunu okursan, bilirsem, yapmak zorundayım." demişti. River'ın olma sebebi de bence buydu.)
  6. Silence (Sessizlik) 'ın lideri kimdi ve Silence (Sessizlik) nereliydi?
  7. Madame Kovarian insan mıydı uzaylı mıydı? ve O Doctor'u öldürmek için kendi ordusunu kurdu, peki Doctor ona ne yapmıştı?
    Madame Kovarian
  8. Doctor adını söylerse Silence (Sessizlik) neden zarar görecekti?
  9. Ve son olarak 5.sezon 1.bölüm Eleventh Hour'daki ördekli gölde neden hiç ördek yoktu ve eğer gölde hiç ördek yoktuysa neden oraya ördekli göl deniyordu? (Bunu Doctor'un kendisi direk olarak bölümde zaten sormuştu ama hiç açıklama yapılmadı sonrasında.) 
    Duck Pond
  


       Bu soruların cevapları 7.sezonda verilmedi. Belki de 50.yıl bölümünde veya Yılbaşı özel bölümünde verilir.
     
     Sizce de bu sorulardan özellikle bazıları kafamızı kurcalamıyor mu?

(Unanswered questions from Steven moffat 

1. Who was responable for blowing up the tardis?

2. Who over powered the tardis and how it blow up?

3. Who created the cracks in time and what would they get out if it by creating them?

4. Why does the silence ships look like a tardis on the inside? 

5. Why did it have to be river to kill the doctor cause the spacesuit was designed to kill whoever was inside the suit

6. Who is the leader of the silence and where they come from?

7. Who is madame kovarian is she human or an alien and whats the doctor done to her to what her to set up a army of her own to kill the doctor?

8. Why would the doctors name harm the silence so much if he said it out loud?

9. And finally why werent there no ducks on the duck pond way was it called a duck pond then if no ducks has ever been on it? 

Not gonna give u series 7 ones cause the answers might be in the 50th special and the christmas special)

27 Eylül 2013 Cuma

Bol Renkli Noktalarla Dolu Manikürüm

    Bugün paylaşacağım manikür rengarenk bir manikür. İnternette gödüğüm birkaç fotoğrafı harmanladım ve bu sonuç çıktı ortaya. Ben bayıldım. Siz de çok seveceksiniz eminim :)
 
  
      Önce siyah ojemizi sürüyoruz ve matlaştırıcımız ile ojeyi matlaştırıyoruz. Ben flormarın matlaştırıcısını kullanıyorum. Etkili olabilmesi için ojeyi sürdükten tam 4 dakika sonra sürmek gerekiyor. 3.günde etkisi azalsa da zaten top coat kullanamadığımız için en fazla 4.güne kadar dayanıyor. Velhasıl.. Bundan sonra tek yapmamız gereken istediğimiz renkteki ojeleri bir yere damlatarak dotting tool (noktalama aleti) yardımıyla tırnaklarımızı istediğimiz gibi süslemek. Sadece uçlara noktalar yapınca bana french tarzı bir manikür izlenimi verdi. Böylece düzgün french yapamayana da kolaylık sağlıyor bu manikürümüz. Az önce de bahsettiğim gibi matlaştırıcı kullandığımız için top coat uygulama şansımız yok. 
    Bu arada matlaştırıcı kullandığınızda size de oluyor mu bilmiyorum ama matlaştırıcıdan sonra benim tırnaklarım daha çok soyulmaya başlıyor. İlk defa matlaştırıcı sürdüğümde istisnasız bütün tırnaklarım soyulmuş ve kırılmıştı. Bu sefer de tırnaklarımda aşırı soyulma olmuştu :/
   

Sizce nasıl olmuş? :)

24 Eylül 2013 Salı

Leoparlı Manikürüm

    Son zamanlarda nude ojelere takmış durumdayım. Dün de flormarın tam nescafe renginde olan nude tarzı ojesinden sürmüştüm. Bugün de sıkılınca üstüne bi nail art yapayım dedim. Leopar desenini hiiç ama hiiç sevmem. Ben de renklisinden yapayım dedim. Ama renkli yapınca o kadar güzel, cici oldu ki :) Bayıldım resmen, bakıp bakıp duruyorum :)
 



    Yapması da o kadar basit ki, çok temiz bir nail art oldu. Hiçbir yere oje damlatmak, noktalama işareti vs kullanmak gerekmiyor. Tek ihtiyacınız olan bir kürdan ve istediğiniz renkte ojeler. Ojenin fırçasındaki fazla ojeyi alıyorsunuz ve tırnağınızda istediğiniz büyüklükte bir iz bırakıyorsunuz. Sonra da kürdan ile sürdüğümüz ojenin etrafının bir kısmına siyah çizgiler çiziyoruz. Tırnağımıza da bir iki siyah nokta koyduk mu tamamdır. Tabi top coat da uyguluyoruz ve bitti, muhteşem manikürümüz hazır :)

   Sizce nasıl olmuş?

Ayıcıklı Manikür

    Merhaba arkadaşlar..
    Artık pek nail art yapmadığım için önceden yaptığım ve paylaşmadığım bazı nail artları yazacağım. Bugün ayıcıklı manikürümden bahsetmek istiyorum. Bazen internette dolaşırken görüp beğendiğim nail artların fotoğraflarını kaydediyorum ve sonradan bunları yapmaya çalışıyorum. Bazılarını harmanlıyorum, ortaya bambaşka ve güzel şeyler çıkıyor.
 
Esinlendiğim fotoğraf bu.
      Yazın 4.sınıfa yeni girecek bazı öğrencilere İngilizce dersi vermiştim. O güne özel olarak bu manikürü yapmaya karar verdim, nitekim de öğrenciler bayıldı (özellikle kızlar). Hatta bu yaşta olmalarına rağmen sonradan nail artımsı bir şey yapmaya çalışanına bile rastladım. Sonra derse giderken oje sürmekten vazgeçtim. Henüz 10 yaşındaki çocukları bu şekilde etkilemek istemedim.
    Gelelim manikürümüze..
    Bu arada Not: O zamanlar fotoğraf mankinem arızalıydı, sanırım bu yüzden yayınlamadım bu manikürü ama bu ara hiç yoktan iyidir. Anlayacağınız çok net fotoğraflarım yok ama bi dahakine bi yolunu bulacağım :)
   

     Yaparken sürekli bi fotoğrafa bi tırnağıma bakıp durdum. Yapmak başta zor oldu ama öğrenince rahat yapılabiliyor. Resim yeteneği 0 olan biri olarak bile sol elime dahi büyük başarıyla yapmıştım. Canınız sıkıldığında tırnağınıza bakıp gülümseyin :)

22 Eylül 2013 Pazar

D&R İndirim Kodu Çekilişi

     İndirim Kodlarım takipçilerine özel, ücretsiz indirim çekleri, kupon kodları ve hediye çekleri dağıtmaya devam ediyor! İsteyen her blogerin katılabileceği bu çekilişin sonunda 1.ye 200 TL, 2.ye 100 TL, 3.ye ise 50 TL D&R Hediye Çeki verilecektir. Çekiliş sayfasına girmek için TIKLAYIN 

21 Eylül 2013 Cumartesi

Nerelerdeydim? Başımıza Neler Geldi? Ne Haldeyim?

    Biliyorum, biliyorum tam 2 hafta olmuş son yazımı yazalı. Bu durum beni ne kadar üzse de yaşadıklarımın üstesinden hala gelebilmiş değilim. Bugün bu yazıyı da belki daha iyi hissederim diye yazıyorum.
    O kadar şey oldu ki bu 2 haftada.. Önce nişan vardı. Hiçbir şey istediğimiz gibi olmadı. Sevdiceğimin annesi rahatsızlandı, abisi ciddi problemler yaşadı. Biz de her şeyi erteledik durduk. En son baktık bu işin yolu yok, bütün ailemizle yapamayacağız bu işi, İzmir'e de dönmemiz gerekiyor, yüzüklerimizi taktık. Ama her şey o kadar içimizde kaldı ki. Bizi rahatlatan tek şey birbirimizin yanında olmamız oldu sadece..
     Sonra İzmir'e geldik. 16 saatlik yolculuğumuzdan sonra eve gelip, aşağıdan eve bakıp pencerenin açık olduğunu görmek de ayrı bir şoktu. Çünkü ben 2 buçuk aydır yoktum ve ev arkadaşım da en son 3 hafta önce gelmişti eve. Beklediğimiz başımıza gelmiş. Eve hırsız girmiş. Evi bi güzel dağıtmış, sigarasını içmiş keyif yapmış ve gitmiş. Koltukta devasa ayak izleri vardı. Kapıyı açamamış ve tabi evde de hiçbir şey olmadığını görünce de gerisin geriye gitmiş. Evi temizlemek başa düştü artık. Pencere açık kaldığı için her yer toz duman olmuş, eşyalar orda burda..
     Benim 2 fobim var zaten, karanlık ve hırsız. Günlerdir kabus görüyorum, titreyerek uyanıyorum..
     Çalışmadığım için de maddiyat beni çok fena vurdu ve iş başvurularımdan da olumlu sonuçlar alamadım. Anlayacağınız bitap olmuş durumdayım. Neyi nasıl yapacağım diye kendimi yiyip duruyorum. Umuyorum ki bu sorunlar bir an önce yok olacak. Bir iş bulsam bile bana yeter şimdilik. Başka ne istesem boşuna olabilir, piyangoyu tutturmak dışında ama oynamadığım için o da yaş.
     Öyle işte..
     Sanırım bir süre daha pek bir şey yapamayacağım buralarda..
     Kendinize dikkat edin..

7 Eylül 2013 Cumartesi

Ben Kimim Mim#2 (Blogger Tanışması)

    Sevgili Kozmetik Tutkunu'nun yeni bloggerların tanışması için düzenlediği etkinliğe katılmıştım geçenlerde. Bugün de sorular yayınlanınca gecikmeden cevaplandırayım dedim. İşte Ben Kimim??

1- Önce kısaca kendini tanıtır mısın ? (İsim yazmak zorunda değilsiniz, fakat şehir belirtmenize sevinirim.)
 Ben Merve. 23 yaşındayım. Psikoloğum ve Ege Üniversitesi'nde yüksek lisansa devam ediyorum. Aslen Antakyalıyım.

2- Blog yazma fikri nereden aklına geldi? 

 Bir arkadaşımın bloğu vardı, benim de canım sıkılıyordu. Böylece bu bloğu açtım.

3- Blog içeriğin nedir ? 
 Doctor Who isimli çok ünlü kült olmuş, Guinness Rekorlar Kitabı'na bile girmiş bir dizi var. Bu diziyi bir kere izlediniz mi devamını mutlaka getiriyorsunuz. Ben de çoğunlukla doctor Who hakkında yazmaya çalışıyordum ki kozmetik bloglarını keşfedince ojelerle ilgilenmeye de başladım. Ve ortaya karışık ama Doctor ağırlıklı bir blog çıktı.

4-Hangi konularda yazılar okumak hoşuna gider ?  

 Doctor Who, nail art, yabancı diziler ve filmler hakkında yazmayı çok seviyorum. Aslında aklıma ne gelirse yazabilirim. Yazılarımı yazarken fazla araştırma yapmamdan ve ince ayrıntıya düşmemden kaynaklı 3 4 saat bazen de 3 4 gün alan yazılarım oluyor bazen :/

5-Kitaplarla aran nasıldır? Klişe bir soru olacak ama en son okuduğun kitap nedir ?

 Sanırım eskiden daha çok kitap okuyordum. Ama yine de kitap okumayı seviyorum. En son Amin Malouf'un Doğu'dan Uzakta isimli kitabını okudum. Şimdi de George Orwell'in 1984'üne başladım.

6- Modayı takip eder misin? Moda deyince ne anlıyorsun? 

 Modayı takip etmem. Moda deyince aklıma sadece defilede sahne üzerinde yürüyen modeller geliyor ve bu da bana modadan hiç hoşlanmadığımı çağrıştırıyor. Yeter ki üstümde bana yakışan beni güzel gösteren bir kıyafet olsun bana yeter.

7-Peki ya kozmetik deyince ? 

 Kozmetiği seviyorum. Çok makyaj yapan birisi değilimdir. Hatta arkadaşlarım benim bu yeni ilgimi görünce şaşkınlıktan kalakaldılar. Kozmetik deyince aklıma ilk olarak ojeler geliyor tabi ki :)

8- Ne tarz müziklerden hoşlanırsın? 
 Kulağımı yormayacak her tarzdan hoşlanırım. Ama Arapça müzikler tercihimdir. Mezdekeyi filan kastetmiyorum. Öyle güzel şarkılar var ki, bir gün onu da yazacağım.

9- Bloğuna ilişkin yapmak istediklerin neler ? Kendini geliştirdikten sonra ne düşünüyorsun? 

 Haftada en az 1 tane ayrıntılı Doctor yazısı yazabilmek istiyorum. Kendimi Doctor konusunda bayağı geliştirdiğimi düşünüyorum ama bunun devamında yapmak istediğim tek şey dizinin koleksiyonlarını toplamak :)

10-İyi bir blogger olmanın yolu nedir sence? 

 Diğer bloggerlarla iyi arkadaşlıklar kurabilmek, hangi konuda yazarlarsa yazsınlar onları takip edebilmek ve tarafsız olabilmek.

11- Blog dünyasında gördüğün en büyük yanlışlar neler ? 

 Çekilişlerin sadece takipçi toplamak için yapılması, hediye, çekiliş vs etkinliklerinin karşılıksız çıkması, samimiyetsizlik.

12-Bu etkinlikten tam olarak beklentin nedir ? 

 Diğer bloggerlarla samimi ilişkiler kurabilmek en büyük beklentim. Aynı şehirde bulunan bloggerların birbirleriyle görüşmeleri de eklenebilir buna.

13- Bulunduğun şehirde yaşayan diğer blogger arkadaşlarla buluşma ayarlansa katılmak ister misin ? 

 Kesinlikle! İzmir'deyim a dostlar :) 

14- Kendinle ilgili 3 olumlu, 3 olumsuz özelliğini söyleyebilir misin? 

 Aşırı iyi niyetlilik, inatçılık ve mükemmeliyetçilik/kontrolcülük en olumsuz özelliklerimden.
 Ailem benim her şeyimdir, eğlenceliyimdir ve her yaştan insana ayak uydurabilirim :)

15- Bu tarz bir etkinlik nasıl daha da geliştirilebilir ? 

 Görüşmeler, etkinlikler yapılabilir.

6 Eylül 2013 Cuma

Yeni Bloggerlar için Tanışma Etkinliği

   Kozmetik Tutkunu yeni bloggerların tanışıp kaynaşması için bir etkinlik düzenlemiş ve çok da iyi yapmış. Siz de katılmak isterseniz tık tık
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...