29 Temmuz 2013 Pazartesi

Striping Tape Nail Art (Renkli Çizgili Manikür)

    Uzun süredir bu nail artı yapmak istiyordum fakat biraz uğraştırıcı olduğu için bir türlü yapmaya fırsat bulamamıştım. Şu yazımda bahsettiğim striping tapeleri yani bantları artık bu şekilde de kullanıp yayınlamalıydım. Bakalım nasıl bir nail art olmuş :)


    Öncelikle alt kat olarak sarı, mor ve yeşil ojelerimizi tırnaklarımıza 3ü de sığacak şekilde sürüyoruz. İstediğiniz renkleri kullanmakta özgürsünüz tabi ki. Önemli olan ojelerinizin iyice kurumuş olması. Eğer iyice kurumuş olmazsa bandı çıkarırken oje banda yapışıyor ve tamamen bozuluyor. Ben alt kat renklerini gece yatmadan sürdüm ve sabahleyin de diğer işlemleri yaptım. Sonra da striping tapeleri yani bantları kısa kısa kesip tırnaklarımıza istediğimiz şekilde yapıştırıyoruz. Tırnakların kenarındaki bandı iyice düzelttiğinize emin olun yoksa kenarlar kötü görünüyor. Bütün tırnaklarımıza bantları yapıştırdıktan sonra üst kat ojesini sürüyoruz. Ama buradaki püf nokta da şu, her tırnağa ojeyi sürdükten hemen sonra bantları çekip çıkarmalısınız. Ojenin kurumasını beklerseniz pürüzler olacaktır. Ayrıca eğer bantları üst üste gelecek şekilde yapıştırdıysanız en üsttekinden başlayarak çıkarmalısınız. Yoksa alttaki bandı çekerken üstteki de hareket edecek ve ojeyi bulaştıracaktır. Her tırnağa tek tek uygulamadan sonra manikürünüz hazır :)
Unutmadan bir püf nokta daha eklemeliyim, bantları elinizle çıkarırsanız oje kurumadığı için her yeriniz oje oluyor. Bu yüzden cımbız kullanarak bantları çıkarmak daha yararlı olacaktır. Bantları cımbızdan ayırmak için de bir peçete kullanabilirsiniz :)) Ne çok püf noktası varmış diyebilirsiniz ama sonuç mükemmel oluyor :))
Bu manikür çok zevkli çünkü aynı yöntemle milyonlarca farklı şey yapılabilir. Ben de birkaç farklı renk denedim, göreceksiniz. Alt kata 4 renk bile sürülebilir kare şeklinde, ya da üst kat daha farklı bir renk olabilir. Hah, bir püf nokta daha çıktı, üst kata uygulayacağınız renk alt kattaki renklere kapatıcılık sağlayacak bir renk olmalı. Çoğunlukla siyah tercih ediliyor, benim de yaptığım gibi :) Eğer kapatıcılığı az olan bir renk kullanırsanız da üst bayağı kalın oluyor, pek hoş olmuyor.
Aşama fotoğrafı çekmeye çalıştım, olduğu kadar artık. İdare edeceğiz :)





      Sizce nasıl olmuş? :)



      Daha güzel bir aşama fotoğrafı :)
Google'a Striping Tape yazarsanız bir sürü farklı tasarım görebilirsiniz. 
Ayrıca evde bulunan beyaz bantlarla da uygulayabilirsiniz.
Biraz kalın olabilir ama bence sakınca yok :)


27 Temmuz 2013 Cumartesi

Ojebahçesi ile Konuk Yazar Çekilişi # 2.Hafta

Merhabalar :)  
Önce ki hafta yeni bloggerlarımızdan Eda, Sevgili B.Bilge, Sevgili  Madame Kokoş ve Sevgili OjeBalonjoje yazılarını bizim için yazmışlardı. Bu hafta isteyen herkes katılabilsin, bize konuk olabilsin diye konumuzu çok geniş tuttuk. Daha önce yaşadığımız bir kaç sorun ve nail artta çok başarılı olamadıklarını o yüzden katılamadıklarını söyleyen sevgili arkadaşlarımız için bu haftayı 'Yaz Renkleri' yaptık. Yani yayın yelpazemizi çok daha geniş tuttuk. 'Yaz Renkleri' dediğimizde biraz daha açıklamak gerekirse her türlü şeyi yazabilirsiniz. Bu yaz kombinleriniz olabilir, yaz için yaptığınız bir manikür olabilir, yazın en çok kullanmayı sevdiğiniz ürünler olabilir, yaz için makyaj olabilir, kıyafetleriniz olabilir, favori ürünleriniz olabilir yani her şeyi yapabilirsiniz aklınıza gelen en uygun en keyifli bulduğunuz yazı ile bize konuk yazar olabilirsiniz :) 
Tek bir şartımız var bu etkinliği blogunuzda duyurmanız. Ayrıca daha önce yaşadığımız sorunlar yeniden olmasın diye gerçekten katılmak isteyenler bizi takip etmeliler çünkü bu etkinlik bir çekilişe bağlanacak bildiğiniz gibi..
Etkinliğe katılmak isteyenler haftaya cumartesi yani 03.08.2013 tarihine kadar ojebahcesi@hotmail.com yada baytar.merve@hotmail.com adresine yazınızı, duyuru linkinizi mail atmanız ve bu postun altına katılmak istediğinizi belirtmeniz yeterli :) 
Not: Tek bir ricamız var katılmak istediğinizi belirttikten sonra oldu ki bir aksilik oldu ya da hiç hesapta olmayan bir olay yaşadınız bir yere gitmeniz gerekti yazıyı yetiştiremeyeceksiniz, lütfen bize geri dönüş yapın. Çünkü bize katılacağınızı söyledikten sonra biz sizin yazınızı bekliyoruz ve sonra yazı gelmediğinde bizim için sıkıntı oluyor. Anlayışınız için teşekkür ediyoruz..

Eee kimler katılıyor bakalım ^^ 

Başyazarımız Rory Katilimiz Steven Moffat! (Zorlarsanız sizi de öldürebilir!)

    Yine bir Doctor yazısı ile karşınızdayım :)
    Bugün ne yazsam diye düşündüm. Ve Moffat'tan bahsetmeye karar verdim. Biliyorsunuz ki Steven Moffat 2005'ten beri Doctor Who'da yazıyor. O zamanlar sadece birkaç bölüm yazmıştı. 2010'da David'in gidişinden beri başyazar olmuş durumda. Onun 2005'te yaptığı bölümleri bile anlayabilmek çok kolay çünkü her ne korkumuz varsa onları yazdı ve diğer yazdıklarıyla da yeni korkular yarattı sağ olsun. 2.sezonda muhteşem The Girl in the Fireplace bölümünde yatağımızın altındaki yaratıklardan tutun, 4.sezondaki Silence in the Library bölümünde karanlıkta hep olan, insanların kaybolmasına sebep olan Neshta Verada'lara kadar daha bir sürü korkumuz.Ve yeni korkularımız Silence (Sessizlik), Weeping Angels (Ağlayan Melekler) hep onun yaratıkları. Bakalım daha neler olacak. River Song'u o yarattı. Amy ve Rory'i... Ayrıca herkesi öldürüp duran da O! Özellikle Rory'i :S Vikipedia'dan bakarsanız occupation (meslek) bölümünde 'Rory killer' yazdığını görebilirsiniz. Yani Rory öldücü!!


Sırasıyla: Kendisini nasıl gördüğü. Aslında olduğu. Tumbler'ın onu nasıl gördüğü. 
Wholock (Doctor ve Sherlock hayranlarının) onu nasıl gördüğü. Rory'nin onu nasl gördüğü :D


"Evil-ution by Moffat" yani Evrimleşme değil Moffat'ın Şeytanlarının Evrimi. Sırasıyla;
Are you my mummy?
Yatağımızın altındaki yaratıklar,
The Weeping Angels,
Veshta Nerada,
Silence.


     Imdb ve Vikipedia'da onun hakkında yazanlara bi göz atalım:
  • Kendileri 1961 doğumlu İskoç yazar ve yapımcıdır. Yani 51 yaşında ama yaratıcılığı tavan yapmış vatandaşın. Aynı zamanda öğretmendir. 2 de çocuğu vardır.
  • İlk tv çalışması Press Gang isimli 1989 tarihli çocuk dizisidir. Babası Bill Moffat ile beraber yazmış zamanında. 
  • İlk sitcomu Joking Apart, kendi boşanmasından ilham alarak hazırladığı bir sitcom olmuş. 
  • Sonraki sitcomu Coupling de, yapımcı Sue Vertue ile olan ilişkisinden esinlenilerek oluşturulmuş. 
  • Ayrıca bu iki sitcom arasında Chalk isimli, İngilizce öğretmenliğinden ilham aldığı bir dizi daha hazırlamış. Anlayacağımız bütün dizileri vs kendi hayatından. O zaman Doctor Who için de böyle bir genelleme yapabilir miyiz ki? Gerçi hepimizin korkularından bahsettiğini söylemiştim ama acaba bunların arasında gerçekler var mı????
  • Doctor Who'ya 2009'da başladı, sonrasında da Sherlock'u yarattı. Bir muhteşem dizi daha. Keşke daha sık aralıklarla yapılsa :S Onu da yazacağım bu arada :)
  • Birçok BAFTA ve Hugo ödülü sahibidir kendisi ve 2012'de BAFTA özel ödülüne layık görülmüştür. Ve daha da birçok ödül alacak gibi görünmektedir :)
     Biraz daha ayrıntılarda bakalım neler varmış :))
  • 7 yaşından beri Doctor Who'da yazmak istiyormuş. Yani tam bir fanatik.


  • Şöyle bir söz söylemiş kendileri, ki çok da doğrudur. "Sherlock Holmes is a human that longs to be a god, The Doctor is a god that longs to be a human." ( Sherlock Holmes Tanrı olmayı arzulayan bir insan, Doctor ise insan olmayı arzulayan bir Tanrı. ) 


  • Moffat'ın twitter hesabı vardı bi ara. Sonra kapattı :( Orada çoğu kişiye cevap veriyordu ama artık şansımız kalmadı. 

    Pasamio: Eğer Tardis Gallifrey dilini tercüme etmiyorsa, dünyalı ziyaretçilere Gallifrey dilini önceden nasıl tercüme etmişti?
    Steven_moffat: Imm. Hm... Şuraya bak! Kediler!! :D


    Biraz da fotoğraflara bakalım :)

    Son BAFTA'dan :)



    Bi Dalekleri sen yaratmadın herhalde Moffatcan.


    Biri sevdiğiniz herkesi yok etmekten zevk alıyor.
    Diğeri ise bir Dalek!


    Bazı insanlar, sadece dünyanın yanıp yok olduğunu izlemek ister!

    Çocukları korkutmak, bir kuşağı travmatize etmek, aslında her şey bununla ilgili!



    S.Moffat: Bir fikrim var.
    W. Angel: Hadi Amy ile Rory'i öldürelim.
    'Amy ile Rory'nin mezarı'
    Doctor: Steven Moffat'tan nefret ediyorum.
    W.Angel: Steven Moffat'tan nefret ediyorum.
    S.Moffat: Ben de kendimden nefret ediyorum!


    Böyle bir fotoğrafla bu yazıyı bitiriyorum :) Eğer Doctor Who'nun hayranı iseniz MOFFATLANDINIZ!


26 Temmuz 2013 Cuma

Papatyalı Manikür

    Uzun süredir yazamıyordum. Malum memlekete döndüm ve aile o kadar geniş ki boş vaktim kalmıyor nerdeyse :) Ayrıca nail art da yapamıyordum çünkü tırnaklarım kırılmıştı. Egzemanın faydaları ! diyelim. Bir gün de egzemalarımı yazıp sizden şifa bekleyeceğim :/
     Neyse gelelim bugünkü nail artımıza.. Aslında yayınlamayacaktım, fotoğraf makinem beni çok zorluyor. Dedim ki madem tırnaklarım kısa nude oje süreyim, en azından narin gösterirler. Sonra oje sürünce de dayanamadım, nail art yapmalıyım dedim. Sonra sade olsun filan deyince ortaya bu çıktı :)



     Kullandığım ojeler; Golden Rose 114 nude oje, Golden Rose 209 sarı oje, Pastel 4 kireç beyazı oje.


     Nasıl yaptığıma gelecek olursak. Daha önceki şu yazımda bahsettiğim fırçalardan detail brush ile beyaz ojeden biraz biraz alıp papatyaların yapraklarını yaptım. 5 6 yaprak yeterli geldi çünkü tırnaklarım kısaydı. Yaprakları özene bözene yapmadım, bu şekilde dağınık yapmak daha çok hoşuma gitti. Eğer benim gibi mükemmel olsun derdindeyseniz yakından incelemenizi tavsiye etmem. Uzaktan bakın, bu şekilde uzaktan bakınca çok tatlı görünüyorlar :) Yakından incelemeye kalksam krize girebileceğimi biliyorum ;) En son olarak da dotting tool ile sarı noktaları koydum ve top coat sürüp bitirdim.
     Sizce nasıl olmuş??


'duydukduymadikdemeyn.blogspot.com' Konuk Yazar Çekiliş Katılımcısı #4

     Merhaba arkadaşlar... Bugün etkinliğimizin 4.günü. Bugünkü yazımızın sahibi aramıza yeni katılan bloggerımız Eda. Bloğunu incelemeyi ihmal etmeyelim :)



VAAT ETTİKLERİ:
Işıldayan, dolgunlaşan ve derinlemesine nemlenen bir cilt için sadece 3 dakikaya ihtiyacınız var!
İçerdiği nemlendirici ve dolgunlaştırıcı Saf Üzüm Suyu sayesinde cildinizi rahatlatır, ferah ve ışıltılı bir sonuç sağlar.
Haftada 1 ya da 2 kez temiz cilde uygulanması önerilir. 3 dakika beklettikten sonra durulayınız.



ASLINDA OLAN:
Bu maskeyi indirimden 8,90 gibi bir fiyata aldım.Ancak normal fiyatı 18,90 50 ml maske için fiyatı fazla geldi bana.Ürünü temizlenmiş cildime ince bir tabaka şeklinde uyguluyorum ve  3 dakika beklettikten sonra duruluyorum.Cildime nem veriyo ve yumuşatıyo gerçekten ama çok kuru bir cildiniz varsa işe yarayacağını düşünmüyorum.Koku hassasiyeti olanlar ise bu maskeden uzak dursunlar çünkü üzüm kokusu sizi bayabilir benden söylemesi.
TEKRAR ALIR MIYIM?
Almam ama kayısılı peeling'ini denemek istiyorum.
Blogun da bana yer verdiği için Oje Bahçesi'ne ve Mathildanın Dünyası'na çok çok teşekkür ederim.

25 Temmuz 2013 Perşembe

'ojesizcikmamabi.blogspot.com' Konuk Yazar Çekiliş Katılımcısı #3

      Merhaba arkadaşlar.. Bugün etkinliğimizin 3.günündeyiz. Bugünkü konuğumuz Just Beautiful sloganıyla Ojesizcıkmamabi bloğunun sahibesi Bilge.. Bakalım Bilge'nin bizim için yaptığı manikür nasılmış :)


      Herkese merhabalar! İsteğim ve kontrolüm dışında uzunca bir ara verdim, beni bu uzun aradan çekip çıkaransa Oje Bahçesi'nin nadide çiçeği İrem ile Mathilda'nın Dünyası'nın çiçeği burnunda bloggerı Merve'nin bu etkinliği oldu. Buradan onlara hem organizasyonları hem ilgileri için teşekkür ederim. Etkinlik kapsamında katılanlar sevdikleri ojelerini ya da manikürlerini tanıtacaklardı, ben de manikürümü tanıtmayı seçtim veee karşınızdayım!
 Manikürümün adı, Fifty shades of purple:)
Eheh.



Adından da anlaşılabileceği gibi, morun tonlarının bir araya geldiği oldukça basit ve zarif bir manikür oldu. Yaparken şunlardan esinlendim:




Yapımı oldukça basit. İhtiyacımız olanlar: Nude oje, belirlediğimiz rengin tonlarındaki ojeler ve düz ince bir nail art fırçası. Ben şunları kullandım:




 Pastel 101, Kalyon 221, Catherine Arley 26, Alix Avien 248, Rimmel London 170 Lively Lilac, Golden Rose 78. Fırçayı daha net görmek için resmin üzerine tıklayabilirsiniz.

Koruyucumuzu sürdükten sonra, tırnaklarımıza nude bir oje sürerek işe başlıyoruz. Ardından belirlediğimiz rengin tonlarını sırayla bir kağıda damlatıp, her bir rengi tırnağımızın kökünden ucuna doğru zayıflatarak tek hamlede sürüyoruz. Bunu her ton için uyguluyoruz, top coatumuzu sürüyoruz ve mutlu son.



Bu kadar! Etkinliğimiz hayırlı uğurlu olsun:)



24 Temmuz 2013 Çarşamba

'Madame Kokoş' Konuk Yazar Çekiliş Katılımcısı #2

      Merhaba arkadaşlar.. Etkinliğimizin 2.yazısı ile burdayız. Bugünkü konuğumuz Madame Kokoş. Madame Kokoş bize 2 yazı gönderdi :) Bakalım neler yazmış...






Harika ötesi bir renk ve nemlendirmesi var ! Hafif bir kırmızı rengi var sürdükçe dahada kırmızı oluyor,kırmızıya bayıldığım için body'den bir indirim zamanında 22 TL civarında bir fiyata aldığımı hatırlıyorum severek kullanıyorum numarası hiçbirşeyi yazmadığı için o konuda fikrim yok ama gidip bakarsanız bulursunuz bu nefis rengi !

Kalıcılığı orta dereceden biraz daha üstün!
Nemlendirme özelliği var !
Yapış yapış bir his vermiyor !
Öyle süper bir kokusu yok parfümlü değil yani
 normal garip bir kokusu var okadar!
Dudaktaki duruşu daha hoş! 
kısacası denemenizi şiddetle istediğim bir ürün, bu yada başka bir rengi en azından bir tanesine bakın diyorum :) 



Merhabalar tekraar !
Simli ve simsiz olarak ayırdığım severek kullandığım ojelerimden bahsedeceğim sizlere!


 Simsiz ojelerim ile başlayalım! 

PEMBE:Ayak parmaklarımda dahi kullandığım enerjinin rengidir bana göre kendisiyle ve pembenin tonlarıyla iyi bir arkadaşız diyebilirim (=

YEŞİL:Bazı kıyafetlerimle uyumlu olan güzel bir ton,yine yeşilin tonlarını kullanarak tırnaklarıma sürdüğüm bir renktir bazıları garipsese de artık bildiğiniz üzere bu renkler moda ;)

MAVİ:Birçok kıyafetimle uyumlu bir renk,özellikle kot pantolon giyip çıktığımda tırnaklarım da bu varsa süper! Üzerime ne giydiğim önemsiz oluyor.

MİNT YEŞİLİ:Yazın moda renklerinden birisi buda hoşuma giden nane kokulu güzel bir oje bu,hafif bir rengi olduğu için yine bütün kombinime uyuyor.

BORDO:Özellikle elleriniz güzel ve teniniz beyaz ise ellerde bordo ve kırmızı tonlarına bayılıyorum! kesinlikle vazgeçemediğim renkler arasındadır bordo oje.

Ben bu renkleri yaz kış ayırt etmeden sıkça kullanıyorum ellerde ve ayaklarda hiç fark etmez,yeni yeni seriler yeni yeni desenler çıkmaya başladı artık rengarenk olmuşuz çok mu? =)



::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



BU DA SEVDİĞİM SİMLİ OJELERİMİN EŞLEŞTİMELERİ..
Gördüğünüz gibi yukarıda eşleştirdiklerimin önüne hangi simliyi kullanacaksam koydum.



Ben aralarından en en çok sıralama yapacak olursam eğer;
1.sırada altın rengi olan eşleştirmeyi çok severek kıyafetlerimde kullanıyorum leoparı sevdiğim için leoparlı bir küpe ile yine vizon tonlarında giyeceğim bir tşört tayt ile çok güzel durduğunu düşünüyorum.
2.sırada ise pembe geliyor,simleri o kadar hoşuma gitti ki iyi ki almışım diyorum Alıx Avıen ojelerini baylarak kullanıyorum zaten ,bu ojenin de yoğun minicik ışıltılarına hayran kalıp almıştım :)
3.sırada;Yeşille yaptığım hemde fosforlu bir yeşille yapmış olduğum kombin geliyor.golden rose serisiyle bence çok güzel bir ikili oluşturdum kıyafetlerime uydurarak oje sürsem de beyaz veya açık renklerle kombin edilebilecek güzel 2li olduğunu düşünüyorum !!

4.sırada mavi ile yaptığım iri pulları olan sim cümbüşü geliyor.
bana gezegeni dünyayı hatırlatan bir renktir mavi ve üzerine sürdüğüm simler,bunu daime herşeyle sürerimde giyerimde dediğim gibi mavi sürülemeyecek korkulacak risk alınacak bir renk değildir.

Ve son sırada turuncu işle oluşturduğum benim çok şirin bulduğum nail artlarım sırasındada böyle noktalama işaretleri yaptığım bir kombin (: Nail art sevdiğimi de bu noktacıklardan anlamanız için küçücük de olsa birtanesine yapmak istedim.






Umarım hoşunuza gitmiştir  kullandığım renkler ve oluşturduğum seçimlerim.
Aranızdan en beğendiğiniz kombini rengi benimle de paylaşırsanız çok sevinirim.

 Bu etkinlik için OjeBahçesi'ne ve Mathilda'nın Dünyası'na çok teşekkür ediyorum ve sizleri ; 
Kocaman öpüyorum ! 
Sevgileer ! 

23 Temmuz 2013 Salı

'ojebalonjoje.blogspot.com' Konuk Yazar Çekiliş Katılımcısı #1

   Herkese merhaba arkadaşlar.. Bildiğiniz gibi bir konuk yazar etkinliği yaptık. Şimdi de gelen yazıları yayınlamaya geldi sıra :) Bugün Ojebalonjoje bloğunun sahibesi Elif'in yazısını paylaşacağım. Elif'e ilgisi için çoook tşk ediyorum ve sizi bu güzel yazıyla başbaşa bırakıyorum :)


Merhaba ben ojebalonjoje blogunun yazarı Elif.
Uzun zamandır etkinliklere katılmıyordum. Benim için güzel bir değişiklik oldu. 
Oje sürmeyi çok seviyorum ancak nail art konusunda pek de iyi olduğum söylenemez. Bu aralar sıklıkla kullandığım bir üründen bahsedeceğim. Hem de uygulamalı olarak göstereceğim.
Essence Nail Art Stampy Set

Uzun zamandır arayıpta bulamadığım konad setine yakın zamanda kavuştum. Başlarda kullanırken çok fazla zorlandım ama elim alışınca daha kolay uygulamaya başladım. Peki nasıl kullanılıyor?

  1. İlk adımda diske istediğimiz şeklin üzerine ojeyi sürüyoruz. Ancak açık renkli ojeler ile güzel bir sonuç elde etmek neredeyse imkansız. Bu yüzden ben Alix Avien 200 numaralı ojesini tercih ettim.
  2. Kutu içinden çıkan aparat ile şeklin çevresinde kalan fazla ojeyi alıyoruz. Böylece oje yalnızca şeklin içerisinde kalıyor.
  3. Damgaya benzeyen ikinci aparat ile de içi oje dolu şekle bastırıyoruz. Ancak çok fazla bastırmayın. Diskin kenarında kalan ojede aparata geçebiliyor. Biraz bastırmak yeterli. Böylece şekil damgaya geçmiş oluyor.
  4. Ve son olarakta tırnağımıza istediğimiz renkteki ojeyi sürüp üzerine bastırıyoruz. Ben baz olarak Rimmel 500 Caramel Cupcake tercih ettim.
İşte sonuç;


Bunlar da sırasıyla kullandığım ojeler

Rimmel London 500 Caramel Cupcake
Alix Avien 200
Alix Avien 163

Bu nail art setini Essence reyonlarında çok uygun bir fiyata bulabilirsiniz.
Blogunda bana yer verdiği için Ojebahçesi'ne ve Mathilda'nın Dünyası'na çok çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...